DEVENTER – De IJsselloop is toe aan haar 16e editie. Op zondag 16 april lopen naar verwachting ongeveer 7000 hardlopers verschillende afstanden. Om zichzelf uit te dagen, in een team via de bedrijven loop of gewoon voor de gezelligheid. Er is keuze uit 5, 10 of 15 kilometer. En voor de allerkleinste is er de Kidsrun van 1 of 2 kilometer.

Maar dit jaar introduceert de organisatie van de IJsselloop ook een nieuw afstand: de G-Loop. Een afstand van 1 kilometer langs de IJssel voor iedereen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Het draait om plezier, meedoen en jezelf sportief uitdagen. Uiteraard krijgen deelnemers een mooie medaille als ze over de finish komen. Wil je alle details over deze afstand weten? Of je inschrijven? Kijk dan op www.ijsselloop.nl/afstanden/g-loop.

Ieder jaar verbindt de IJsselloop zich ook aan een goed doel. Dit jaar kiezen zij meerdere jaren voor Fonds Gehandicaptensport. Voor 1,7 miljoen mensen met een handicap is sporten niet altijd vanzelfsprekend. Fonds Gehandicaptensport ondersteunt sportorganisaties zonder winstoogmerk, zodat iedereen met een handicap de mogelijkheid krijgt om te sporten. Bij inschrijving kan je eenvoudig je steentje bijdragen door een bedrag te doneren. De IJsselloop ondersteunt dit landelijke initiatief en zoekt daar ieder jaar een lokale sportorganisatie bij. Voor 2023 is dit AV Daventria 1906. Een sportvereniging die het mogelijk maakt voor mensen een lichamelijk en/of verstandelijke beperking om mee te kunnen doen aan verschillende sporten. Het is moeilijk om hier een vaste trainer voor te vinden. Met een bijdrage van de IJsselloop willen zij deze zoektocht vergemakkelijken.