DEVENTER – Zaterdag 18 februari vond de eerste districtswedstrijd Ritmische Gymnastiek Oost Nederland plaats. Een wedstrijd waarin gymnasten uit de regio een eerste stap kunnen zetten richting plaatsing voor de Bondskampioenschappen in juni.

De gymnasten uit de tweede divisie van SVOD, SZG Zutphen en SV Twello werden verwacht in Sportcentrum De Scheg; de thuisbasis van Ritmisch Gym vereniging SVOD.

In deze eerste wedstrijd, in een serie van drie, kondengymnasten uit verschillende leeftijdscategorieën van mini tot senior hun beste beentje voor zetten. Door op muziek voor een jurypanel met hoepel, bal, lint, knots of zonder materiaal de door hen ingestudeerde oefening te laten zien. SVOD wist in vrijwel iedere categorie mooie podiumplekken te behalen, zowel individueel als in duo’s. Kortom, een droomstart voor de club uit Deventer.