DEVENTER – Koolhof Uitvaartverzorging bestaat 25 jaar. Josée Koolhof startte in 1998 haar uitvaartonderneming. Zij behoorde tot de eerste groep vrouwen die zich richtten op de vernieuwing in de uitvaartbranche. Kenmerkend voor haar bedrijf was kleinschalig, onafhankelijk, maatwerk en persoonlijke begeleiding.

Uitvaartvernieuwers

De nieuwe manier van werken sprak velen aan. De stijl van uitvaarten werd herkenbaar en haar bedrijf werd daardoor een bekend gezicht bij vele families in Deventer en wijde omgeving. Sinds 2019 geniet Josée van haar pensioen en wordt het bedrijf voortgezet door een team van vakvrouwen.

Betrokkenheid

In de afgelopen 25 jaar is er veel veranderd. Door het meer betrekken van naasten in het afscheidsproces, specifiek aandacht voor kinderen, mensen met een beperking of dementie zien wij de taak van uitvaartleider steeds meer veranderen van organisator naar coach. Ook de complexiteit van de samenstelling van de groep naasten vraagt steeds meer van ons inlevingsvermogen.

Keuzemogelijkheden

De mogelijkheid om persoonlijke keuzes te maken bij bijvoorbeeld het verzorgen van de overledene, de opbaring, de kennisgeving, kisten of vervoer zijn enorm toegenomen. In plaats van de traditionele uitvaartlocatie wordt vaker gekozen voor een alternatieve locatie in de sfeer die past bij de overledene of de nabestaanden.

Jubileum 1998 – 2023

In deze jaren mochten we er voor veel families tijdens een moeilijke periode van hun leven zijn. Onze dankbaarheid is groot voor het vertrouwen dat wij van hen ontvingen. Graag willen wij dit jubileum vieren en nodigen iedereen van harte uit! Theater Boven Water is bij ons te gast en zullen de voorstelling DOOR ZONDER JOU komen spelen.

Kom kijken, kom delen; Wij spelen!

Theater Boven Water maakt geïmproviseerd theater op basis van verhalen uit het publiek. Alles ontstaat in het moment, niets is vooraf ingestudeerd. De persoonlijke belevenissen van mensen uit de zaal staan centraal en vormen het raamwerk van de voorstellingen. Hierbij geldt dat je een verhaal mag vertellen,… maar het hoeft niet. Voel je vrij om alleen te komen kijken en luisteren.

De spelleider nodigt je van harte uit om jouw ervaringen in een kort interview te komen delen. Direct daarna spelen acteurs en muzikanten ‘terug’ wat er is verteld. Muziek, spel, beweging, zang en poëzie zullen de essentie zichtbaar, hoorbaar en voelbaar maken. Dit wordt doorgaans als ‘een cadeautje’ ervaren.

Voorstelling ‘door zonder jou’

In deze voorstelling wordt een eerbetoon gebracht aan de verhalen van mensen die een dierbare moeten missen of afscheid aan het nemen zijn. De dood zal in deze voorstelling ongetwijfeld in verschillende gedaantes ‘voorbij komen’, maar de hoofdrol zal weggelegd zijn voor het (samen) (be) leven! Zowel van de laatste fase van het leven als van de rouwperiode daarna.

Kortom, op zondag 16 april zullen verhalen over rouw en verlies worden gedeeld en gespeeld, maar zeker ook over liefde humor, troost en geluk… En alles wat daartussen zit!

  • Wanneer         : Zondag 16 april 2023
  • Waar              : Klooster Nieuw Sion, Vulikerweg 6 in Diepenveen
  • Tijd                : 14:30 – 16:30 uur (inloop vanaf 14:00 uur)
  • Kaarten          :  12,50 incl. kopje koffie of thee
  • Bestellen via   :  www.koolhofuitvaart.nl/theater