DEVENTER – Bij het zebrapad op de Welle in Deventer heeft een kop-staart aanrijding plaatsgevonden tussen een personenauto en bestelbus. Er staken personen over op het zebrapad, waar de auto voor stopte. De bestuurder van de bestelbus die achter deze auto reed zag te laat dat er geremd werd en knalde achterop de auto. De tweede, grotere bestelbus is niet betrokken bij de aanrijding. De overstekende voetgangers bleven ongedeerd bij de aanrijding.
Door de klap hadden de bestuurder en passagier van de auto last van hun nek. Ze zijn ter plaatse in de ambulance nagekeken en daarna voor verdere controle naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de bestelbus bleef ongedeerd.
Door de aanrijding kon verkeer alleen maar om-en-om passeren. De politie regelde de doorstroming. De situatie zorgde voor een enorme opstopping op de Welle en het Pothoofd, waarbij de vertraging volgens Flitsmeister opliep tot meer dan een kwartier.
Het zebrapad op de Welle is berucht vanwege de relatief gevaarlijke ligging in een bocht. Regelmatig vinden hier kop-staart aanrijdingen plaats tussen voertuigen omdat verkeer te hard rijdt of te laat ziet dat er mensen oversteken. Ook krijgen overstekende voetgangers regelmatig geen voorrang van automobilisten. (Bron: Hanzestad.nl)