DEVENTER – Op 7 maart 1898 nam de firma Nijbroek haar intrek in het pand aan de Menstraat (toen nog nummer 5). Het bedrijf had er de werkplaats en de winkel. De werkplaats verhuisde enige tijd later naar de Bergstraat 51 en het er tegenoverliggende pand, maar de winkel bleef.

Heden

Na 125 jaar is de Borstelwinkel nog steeds toegankelijk voor iedereen in en buiten Deventer, Nederland en inmiddels zelfs de hele wereld! Iedereen vindt de weg naar de Borstelwinkel;  vraag je naar de Menstraat of de Kuiperij, dan krijg je een vragende blik, maar vraag je naar de Borstelwinkel, dan weet iedereen de weg!

De bijna 200 producten – voor zowel huishoudelijk, als persoonlijk gebruik – zijn van 100% natuurlijk materiaal. Het zijn duurzame, kwaliteitsproducten die het bedrijf altijd hoog in het vaandel heeft staan en die zeker in deze tijd de voorkeur heeft bij jong en oud.

Toekomst

De winkel wordt sinds mei 2011 door de 4e generatie voortgezet. Mirjam Nijbroek heeft de borstelkennis met de paplepel ingegoten gekregen, mede omdat ze in het pand is geboren en getogen. ‘Nooit de intentie gehad de winkel voort te zetten, maar soms komen dingen op je pad en voelt het goed.

Zolang de klanten blijven komen en het voor mij geen moeten wordt, zet ik met volle overtuiging en plezier de winkel voort. Mijn vader zei: “Na mij houdt het op”. Hij had immers geen concrete opvolger, hij moest nu eens weten! Ook ik zeg hetzelfde, want mijn kinderen leven nu hun leven, net zoals ik heb gedaan (en dat is hun zeer goed recht!). Dus wie weet … het bloed stroomt waar het niet gaan kan, maar tot die tijd, zet ik de winkel voort!’

Meer informatie: www.deventerborstelwinkel.nl