DEVENTER – Vandaag en donderdag 23 maart gaan teams van de gemeente Deventer een aantal wijken in, om inwoners te wijzen op regelingen voor minima en de hoge energiekosten.

De teams bestaan per keer uit zo’n tien medewerkers van de gemeente. Zij gaan naar Keizerslanden, Rivierenwijk, Voorstad en Colmschate. Daar zullen zij te vinden zijn op markten en in winkelcentra, maar ze gaan ook de buurten in, om mensen te informeren over de verschillende inkomensregelingen en energiekostenregelingen.

Wethouder Rob de Geest (Werk en Inkomen) loopt op donderdag mee in Colmschate en Rivierenwijk:  “We willen er alles aan doen, om onze inwoners te wijzen op regelingen waar ze gewoon recht op hebben. Het zou jammer zijn als mensen geld op de plank laten liggen, dat zij goed hadden kunnen gebruiken. Daarom gaan we nu ook de straat op om mensen op de regelingen te wijzen.”

In december werd al het Ondersteuningsloket Energie in het stadhuis geopend, waar mensen terecht kunnen voor advies op maat als ze in de problemen (dreigen te) komen door de hoge energiekosten. Verder heeft de gemeente via gebruikelijke kanalen de verschillende regelingen ook al onder de aandacht gebracht, onder meer via de website, sociale media, huis-aan-huisbladen maar ook op borden die langs de straat staan. Daarnaast worden ondernemers in de wijken, buurtwinkels, sportscholen, apotheken benaderd om informatiefolders beschikbaar te stellen voor hun klanten, bezoekers of cliënten.

“We merken dat mensen het toch best moeilijk vinden om hulp te zoeken als ze in de problemen komen, terwijl onze medewerkers de mensen echt verder kunnen helpen”,  zegt wethouder Rob de Geest. “Daarom doen we via deze campagne ook een beroep op mensen die bijvoorbeeld merken dat hun buren, familie, vrienden of collega’s in de problemen komen. Help hen door dat extra zetje te geven, zodat zij de stap naar de gemeente gaan maken.”