DEVENTER – Afgelopen zaterdag was er bij het Kenniscentrum Oncologie (KCO) een ‘Vive la Vie dag’, een verwendag voor mannen en vrouwen die de diagnose kanker hebben gekregen, in behandeling zijn of dat kortgeleden zijn geweest. Johan Schintz uit Schalkhaar, lid van de Raad van Toezicht van KCO, is trots op de vele vrijwilligers die het event hebben georganiseerd.

“We zijn als vrijwilligers op de één of andere manier met elkaar verbonden door deze nare en veel impact hebbende ziekte”, vertelt Schintz. “Het Centrum heeft expertise en verleent al meer dan 15 jaren hulp op veel gebieden, bijvoorbeeld psychosociaal. Wegens het succes van eerdere verwendagen heeft het centrum voor hulpverlening bij kanker besloten dit jaar, na een onderbreking door corona, weer zo’n evenement te organiseren.”

De verwendag werd gehouden in de huidige locatie van het KCO aan de Koningin Wilhelminalaan in Deventer. “Na vele omzwervingen zijn we samen met de gemeente Deventer steeds in overleg om een permanente huisvesting te krijgen. Een absolute noodzaak om continuïteit van de behandelingen voort te kunnen blijven zetten”, is Schintz van mening. “Ook deze huidige locatie is namelijk van zeer tijdelijke aard.”

Talrijke activiteiten vonden zaterdag plaats, zoals massages, schoonheidsbehandelingen, haarverzorging, healing, yoga, informatie over fysiotherapie, creatieve workshops, zang en muziek en verschillende ontspanningsoefeningen. “En daarbij natuurlijk ook de nodige versnaperingen, inclusief heerlijke lunch”, vertelt Schintz. “Deze groep mensen met kanker kreeg zo een ontspannen en hopelijk onvergetelijke dag aangeboden.”

De verwendag kon, behalve door de vrijwilligers, mede mogelijk worden gemaakt door de vele sponsoren, die zeer ruimhartig op hun eigen manier hebben bijgedragen om het vaak niet gemakkelijke leven van mensen met kanker in ieder geval voor één dag wat lichter te maken. “Uit de mooie reacties van bezoekers bleek dat daaraan echt voor meer dan 100% is voldaan”, merkte Johan Schintz. “Een dag waarop met plezier wordt teruggekeken!”

Meer info: www.kenniscentrumoncologie.nl.