DEVENTER – Met plezier je dagelijkse dingen doen, zoals vrienden en familie bezoeken en een wandelingetje maken, wordt minder vanzelfsprekend als je bent gevallen of als je je onzeker gaat voelen tijdens het lopen. Alle reden om het in een vroeg stadium aan te pakken of te voorkomen.

De cursus Vallen Verleden Tijd is een bewezen effectief programma. Deelnemers geven aan dat ze zich minder onzeker te voelen (69%) en het aantal valincidenten vermindert met bijna de helft.

De cursus bestaat uit 10 bijeenkomsten van 1,5 uur. In 5 bijeenkomsten worden er op een hindernisbaan allerlei situaties van het dagelijks leven geoefend. In de andere 5 bijeenkomsten wordt het reactievermogen getraind en valtechnieken aangeleerd om bij een val (groot) letsel te voorkomen.

Voor wie?

Deze cursus is met name geschikt voor mensen die 65 jaar of ouder zijn en zich onzeker voelen tijdens het lopen of een keer zijn gevallen. Voorwaarde voor deelnemers is dat ze tenminste 15 minuten kunnen lopen zonder rollator (stok kan wel).

Meer weten?

Er een gratis INFORMATIEBIJEENKOMST op donderdag 11mei op de locatie Sint Jozef van Carinova, van 15.30u -17.00u.  Adres: Sint Jozefplein 1, 7415 EH Deventer.

DE CURSUS  wordt gegeven in de gymzaal van Borgloschool (naast de Schalm) van 15.30 – 17.00 uur op de maandagen en donderdagen van 22 mei tot 22 juni. I.v.m. met Pinksteren is er eenmalig een bijeenkomst op dinsdag 30 mei van 17.00-18.30.

De cursus kost 100 euro en wordt door sommige aanvullende verzekeringen vergoed. Tijdens de informatiebijeenkomst wordt er gekeken of u passend bent om deel te nemen aan de cursus, volgt er een (kort) intakegesprek en krijgt u het programma uitgereikt.

U kunt zich AANMELDEN voor de informatiebijeenkomst en/of de cursus via:  valpreventiedeventer@carinova.nl of bellen met 0900-8662, het algemene nummer van Carinova. Ook voor vragen kunt u contact opnemen.

Carinova organiseert meer valpreventiecursussen, informatie hierover kunt u vinden op www.carinova.nl/vallen en op www.sportindeventer.nl/valpreventie.