DEVENTER – Een stadswandeling langs uitdrukkingen en zegswijzen uit de Hanzetijd. Heb je interesse in een leuke stadswandeling, die anders is dan de reguliere wandelingen ?

Historicus Girbe Buist neemt je mee op taalsafari langs twintig locaties in de Deventer binnenstad, waarbij duidelijk wordt waar diverse uitdrukkingen vandaan komen.

Waar komt bijvoorbeeld de zegswijze van de oude stempel zijn vandaan en wat heeft de Muntentoren  daarmee te maken. De taalsafari is op zondag 28 mei en 25 juni van 13.30 tot 15.00 en kost 15 euro. Start en eindpunt is de Wilhelminafontein op de Brink in Deventer.

Na afloop ontvang je een spreekwoordenkaraktertest, waarmee je kunt ontdekken op welke bekende Deventenaar je qua karakter het meeste lijkt. Vooraf reserveren voor de wandeling kan via het e-mailadres buistg@ziggo.nl of telefonisch 06-51085948.