DEVENTER – De Deventer Kano Vereniging bestaat dit jaar 90 jaar. Om dat te vieren wordt op 9 september een reünie georganiseerd op het terrein van DKV van 16.00 tot 18.00 uur.

Ben je oud DKV-er dan kun je je aanmelden op: jubileum-90@deventerkanovereniging.nl, ten behoeve van de organisatie. Verder zijn we op zoek naar foto’s en verhalen over de vereniging in al die 90 jaar. Deze kunnen naar hetzelfde mail adres worden gestuurd.

Deventer Kano Vereniging 90 jaar

Veel is voorgevallen sinds de oprichting van de Deventer Kano Vereniging (DKV) in 1933. Veel leden zijn gekomen en gegaan, toertochten en wedstrijden gevaren. Ooit begonnen op een drijvend vlot met 41 leden is DKV alweer jaren aan de wal gevestigd op de Gashavenstraat waar gebruik gemaakt kan worden van 2 havens om in te stappen en benaderd momenteel de 200 leden.

DKV heeft in haar 90-jarig bestaan vele wedstrijdvaarders voortgebracht die Nederlandse, Europese, Olympische en Wereldtitels hebben veroverd.  Door een gebrek aan trainers voor het vlakwater is helaas de vlakwater groep gestopt.

Binnen de kanopolo heeft DKV zich onderscheiden met haar hoofdklasse team dat 13 keer nationaal kampioen is geworden en ook internationaal veel aanzien heeft. Momenteel is er een grote groep leden enthousiast aan het trainen en komt DKV uit in de 3e, 2e en 1e klasse op nationale wedstrijden. Nieuwe leden worden geworven middels de canoepolo experience waarin de sport 2 maanden geprobeerd kan worden.

En niet te vergeten zijn er de toervaarders die vele tochten varen op de IJssel en onderling tochten organiseren in binnen en buitenland. Kortom, DKV is en blijft een actieve vereniging die nog lang op de mooiste plek aan de IJssel wil blijven varen.