DEVENTER – Circulus doet mee aan de landelijke campagne Doe maar apart, die vanaf 5 juni van start gaat. Doel van de campagne is inwoners te stimuleren elektrische apparaten, losse batterijen en accu’s op de juiste manier af te danken. Dat kan gratis op onze recyclepleinen, maar ook bij veel winkels en supermarkten.

Te vaak komen deze spullen in het restafval terecht, of op een andere plek waar ze beslist niet horen. Door elektrische apparaten, losse batterijen en accu’s apart in te leveren blijven veel waardevolle grondstoffen behouden. Dat geldt ook voor kleine batterijen zoals knoopcellen en minibatterijtjes, bijvoorbeeld die uit een wenskaart of een gehoorapparaat. De meeste materialen uit batterijen zijn goed te recyclen. Dat spaart energie en grondstoffen.

Door deze spullen apart af te danken, willen we ook brand voorkomen bij de inzameling van afval. Batterijen vormen namelijk een belangrijke oorzaak van brand in onze vuilniswagens. Die kan zelfs door een klein batterijtje ontstaan. Niet alleen levert dit gevaar op voor onze medewerkers en inwoners, ook de schade aan de wagen kan aardig in de papieren lopen.

We leggen in de campagne de nadruk op hergebruik van waardevolle materialen. Dat is een positieve boodschap die past in onze kernboodschap: afval scheiden is goed voor het milieu en je portemonnee. De campagne wordt vooral in onze online kanalen zoals website en app ingezet.

Meer op circulus.nl