DEVENTER – Humanitas Deventer organiseert op maandag 12 juni een nieuw rouwcafe. Dit is een avond voor mensen die rouwen vanwege het verlies van een geliefde.

Heel graag willen we iedereen de ruimte geven om contact te hebben met mensen die vergelijkbare ervaringen hebben en om die ervaringen met elkaar te delen om elkaar tot steun te zijn. Wanneer het overlijden van een geliefde in ons leven zich voordoet, dan is dat een ingrijpende gebeurtenis. Het leven kan op zijn kop komen te staan en er is de ervaring dat niets meer is zoals het was. Vaak is het ook moeilijk om het verhaal kwijt te kunnen bij mensen in onze omgeving die een dergelijke ervaring (nog) niet hebben meegemaakt. Een ontmoeting met iemand die dat wel heeft meegemaakt kan dan soms heel bijzonder en behulpzaam zijn.

Op maandag 12 juni is er een rouwcafe in Wijkgebouw De Driehoek, aan de Rielerweg 110. Iedereen die rouw ervaart en dat wil delen met lotgenoten is dan ook van harte welkom. Ook mensen die een geliefde hebben verloren door zelfdoding zijn van harte welkom. Er zullen ook mensen zijn met wie deze ervaring gedeeld kan worden. De avond begint om 19.30 uur met een korte inleiding over een rouw gerelateerd onderwerp. Daarna is er ruim de tijd voor gesprek en ontmoeting. Er zullen ook boeken zijn die geleend kunnen worden. En graag willen we ideeën verzamelen die kunnen helpen om het rouwcafe in de toekomst vorm te geven.

U hoeft zich niet aan te melden. De deelname en de koffie en thee zijn gratis. De avond is toegankelijk voor mensen uit Deventer en omliggende gemeenten. Als u vragen heeft, kunt u ons bereiken op 06-53 82 58 20 of op steunbijverlies.deventer@humanitas.nl.