DEVENTER – Binnenkort wordt er in De Adelaarshorst begonnen met de werkzaamheden voor de realisatie van een nieuwe aanbouw aan de noordzijde van de Hoofdtribune, waarin onder meer extra ruimtes voor spelers en staf, een Eagles-museum en een nieuwe persruimte zullen komen. Daarnaast wordt de achterkant van de Leo Halle tribune onder handen genomen en wordt het volledige trainingsveld momenteel vervangen. Het parkeerterrein naast het stadion zal daarbij (deels) worden benut voor de opslag en aan- en afvoer van (bouw)materialen.

Doordat de coördinatie en aansturing van al deze projecten de komende periode dusdanig veel extra werkzaamheden oplevert voor de (facilitaire) organisatie van Go Ahead Eagles én het parkeerterrein in de zomermaanden bovendien niet ten volste benut zal kunnen worden voor het organiseren van activiteiten en het plaatsen van kraampjes, heeft Go Ahead Eagles besloten om dit jaar geen Open Dag te houden in aanloop naar seizoen 2023/2024. Als (gedeeltelijke) vervanging van de Open Dag zal er tijdens de winterstop een Open Huis worden georganiseerd met een hapje, een drankje en een aantal activiteiten, waaronder de mogelijkheid om de skyboxen en het nog te realiseren nieuwe gebouw van de Hoofdtribune te bezichtigen. Over de exacte invulling van het Open Huis komt Go Ahead Eagles in de loop van de eerste seizoenshelft van de nieuwe voetbaljaargang met meer informatie.

Eerste oefenwedstrijd op zaterdag 8 juli

Voetbaljaargang 2023/2024 begint voor de eerste selectie van Go Ahead Eagles op zondag 2 juli. Op deze dag betreden spelers en staf om 10:30 uur voor de eerste keer het veld van sportpark ‘De Woldermarck’ in Terwolde voor de eerste training van de seizoensvoorbereiding. De eerste oefenwedstrijd volgt zes dagen later. Op zaterdag 8 juli om 16:00 uur neemt het team van René Hake het op het sportpark van AZC in Zutphen op tegen PAOK Saloniki. Daarna staan er twee besloten oefenwedstrijden op het programma, gevolgd door een oefenduel met Borussia Dortmund U23 op zaterdag 29 juli (speellocatie nog nader te bepalen). Go Ahead Eagles beëindigt de voorbereiding op het nieuwe seizoen op zaterdag 5 augustus in De Adelaarshorst met een wedstrijd tegen een nog nader te bepalen tegenstander, waartoe seizoenkaarthouders van de club gratis toegang hebben. In het daaropvolgende weekend (11, 12 en 13 augustus) staat speelronde 1 van de Eredivisie op het programma.

Samenstellen oefenprogramma zorgvuldig proces

“Het samenstellen van het oefenprogramma vraagt elk jaar om de nodige zorgvuldigheid, waarbij er met heel veel zaken rekening gehouden dient te worden”, vertelt algemeen directeur Jan Willem van Dop. “Allereerst hebben we te maken met het sportieve aspect. De wens van Go Ahead Eagles is om tegen kwalitatief sterke tegenstanders te oefenen, die passen binnen de opbouw van het trainings- en wedstrijdschema om onze spelers fysiek zo optimaal mogelijk te prepareren voor de start van het nieuwe seizoen. In het verlengde daarvan dient echter wel in ogenschouw genomen te worden dat het spelen van oefenwedstrijden tegen andere profclubs veel meer met zich meebrengt qua vergunningen en veiligheid dan het spelen van oefenwedstrijden tegen amateurclubs. De ene gemeente staat daar anders in dan de andere gemeente, waardoor het helaas niet mogelijk is gebleken om alle oefenwedstrijden die we in de voorbereiding spelen toegankelijk te laten zijn voor supporters van beide teams.”

Geen oefenwedstrijd tegen SV Terwolde

De afgelopen periode hebben Go Ahead Eagles en SV Terwolde onvoldoende duidelijkheid verkregen over het aantal proftegenstanders dat Go Ahead Eagles op sportpark ‘De Woldermarck’ in Terwolde mag ontvangen en onder welke vergunningsvoorwaarden. “Het gevolg van deze onduidelijkheid is helaas wel dat we in overleg met alle betrokken partijen een streep hebben moeten zetten door de jaarlijkse oefenwedstrijd tegen het eerste elftal van SV Terwolde en eventuele andere oefenduels die we in Terwolde wilden spelen”, geeft Jan Willem van Dop aan. “Het feit dat er tot op heden geen garantie gegeven kan worden over het totaalaantal oefenwedstrijden dat Go Ahead Eagles in Terwolde mag spelen, maakt het voor SV Terwolde ondoenlijk om een hele organisatie op te bouwen, terwijl de kans op basis van de uiteindelijk verstrekte vergunning aanwezig zou kunnen zijn dat het bij slechts één oefenwedstrijd tegen het eerste elftal van SV Terwolde zou blijven. Dat is niet te doen. Wel blijft sportpark De Woldermarck gelukkig de hele maand juli de uitvalsbasis voor de trainingen van Go Ahead Eagles, waar we SV Terwolde uiteraard zeer dankbaar voor zijn.”

Indien hier aanleiding toe is, zal Go Ahead Eagles zijn supporters uiteraard van updates voorzien op de clubwebsite en overige clubkanalen.