DEVENTER – Vorig jaar is er in De Zandweerd een actie geweest om asbestdaken te vervangen. Omdat er nog steeds daken van schuren en bijgebouwen asbest bevatten, vinden er dit najaar opnieuw twee actiedagen plaats. Deze worden georganiseerd door het Duurzaamheidsteam Zandweerd, de Ulebelt, Asbestservice Salland en Rentree, in opdracht van de gemeente Deventer.

Asbest is gevaarlijk voor mens en milieu en het is verstandig om het te verwijderen. De actie houdt in dat bewoners gratis een pakket veiligheidsmaterialen krijgen uitgereikt en dat ze via het duurzaamheidsteam nieuwe dakplaten kunnen bestellen en laten leveren. Tijdens de actiedagen in september en oktober worden de oude asbestplaten aan huis opgehaald. Ook wordt de sloopmelding verzorgd. Het gaat alleen om golfplaten asbestdaken die met schroeven vastzitten.

Aanmelden voor de actie

Weet u al dat u mee wilt doen? Meld u dan vast aan: www.ulebelt.nl/asbest.

Het mag ook telefonisch, bij de Ulebelt, op 0570 – 65 34 37. Aanmelden voor de actie kan tot en met vrijdag 30 juni.

Planning

  • Vrijdag 30 juni: deadline voor het aanmelden
  • Zaterdag 23 september: asbestactie Zandweerd noord
  • Zaterdag 14 oktober: asbestactie Zandweerd zuid.

Wijken

Zandweerd deel Noord: het deel van de wijk Zandweerd dat omsloten wordt door de straten Johannes van Vlotenlaan, Frans Mierisstraat, Hobbemastraat en Albert Cuypstraat. Zandweerd Zuid: de overige daken in de wijk Zandweerd

Info

Kijk voor meer informatie over de asbestdakenactie op www.ulebelt.nl/asbest. Bewoners van de Zandweerd kunnen langskomen bij het Duurzaamheidsteam Zandweerd, in de Cees Wilkeshuisschool, Pieter de Hooghstraat 2, op maandagochtend en woensdagochtend tussen 9.30 en 12.00 uur, of mailen naar actie@zandweerd.com.