DEVENTER – Kinderen die uit zichzelf iets hebben gedaan voor een ander of die iets bijzonders hebben gepresteerd, komen in aanmerking voor een lintje als beloning. Zo wil de gemeente naast de Lintjesregen voor volwassenen ook kinderen tot en met 18 jaar in het zonnetje te zetten als zij iets bijzonders hebben gedaan voor anderen of voor onze stad.

Iedereen kan een jeugdige held nomineren via het aanmeldformulier. Geef het kind op vóór 20 oktober 2023.

Uitreiking jeugdlintje

Op 20 november 2023 (tijdens de Internationale Dag van de rechten van het kind) worden de jonge Deventenaren feestelijk ontvangen op het stadhuis. Daar worden zij officieel gehuldigd.

Individueel of als groep

Iedereen uit Deventer tot en met 18 jaar, die iets heeft betekend voor een ander, komt in aanmerking voor een Jeugdlintje. Bijvoorbeeld als zij zieke mensen helpen met boodschappen doen, een actie houden voor een goed doel, activiteiten organiseren voor de buurt of als zij een bijzondere prestatie hebben geleverd. Zij kunnen individueel voorgedragen worden of als groep.

Deventer jury

Een onafhankelijke jury maakt een keuze uit de inzendingen. Burgemeester Ron König is de voorzitter van in totaal 5 juryleden. De jury is op maatschappelijk vlak of door hun werk betrokken bij jeugd.