DEVENTER – “Een mega project”, zo noemt mede-eigenaar Wilko ten Dam de verhuizing. Spellenwinkel Koning Willem verlaat na bijna 26 jaar de Kleine Overstraat en opent aanstaande zaterdag 1 juli om de hoek aan de Vleeshouwerstraat 2. “Zo groot, het is net een een warenhuis”, zegt Wilko ten Dam met een knipoog. “We zijn met tekenen, plannen en voorbereidingen al vanaf november vorig jaar bezig. Blij dat we nu vlak voor de eindstreep zitten.”

Over de reden om te vertrekken is hij duidelijk. “We zaten op een fantastische plek in een fantastische straat. Maar het pand kwam in nieuwe handen en het werd ons allemaal te onzeker.” Ze wilden niet afhankelijk worden van andermans beslissing, maar zelf het initiatief houden. “Hoe geweldig onze nieuwe winkel ook wordt, we verlaten het oude met pijn in ons hart. Maar er komt zoveel energie vrij als de beslissing om te verhuizen is genomen. Die hebben we allemaal in de winkel gestoken. Dat zal iedereen merken.”

Wie vanaf 1 juli de winkel bezoekt, ziet meteen dat er veel dingen anders zijn. Opmerkelijke kleuren, een totaal andere sfeer, nieuwe logo’s op de ramen, speeltafels door de hele winkel, relax hoekjes, een geweldige jeugdafdeling. “De basis voor de kleuren is gelegd door Cynthia, die tot eind december met Rubia in het pand zat. Wij hebben dat uitgebouwd en doorgetrokken tot op de eerste verdieping”, zegt Simone Lieffering, samen met Wilko ten Dam eigenaar. “Omdat we hier twee keer zoveel ruimte hebben, konden we eigenlijk alle plannen die we al jaren hebben kwijt. Aan de Kleine Overstraat moesten we eerst iets verwijderen om iets toe te voegen. Dat hoeft nu niet meer. We kunnen alle kanten op.”

Koning Willem was in Kleine Overstraat vooral knus en heel gezellig. Iedereen voelde daar nostalgie. Zijn ze niet bang dat dat nu verloren is? “Absoluut niet. Het werd ook tijd voor de 2.0 versie van onszelf. We hadden een nieuwe uitdaging nodig, maar bewaken heel erg waar Koning Willem voor staat: betrouwbaar, klantgericht, alles kan, positief, verrassend. Dat is echt niet weg hoor, maar juist versterkt. Iedereen krijgt bij ons gewoon weer het Koning Willem Gevoel. Dat vinden we erg belangrijk.”