DEVENTER – Joris Kramer keert terug bij Go Ahead Eagles. In het seizoen 2021/2022 speelde de verdediger al op huurbasis in De Adelaarshorst. Nu maakt hij definitief de overstap. Kramer heeft een overeenkomst getekend tot medio 2026.

In voetbaljaargang 2021/2022 werd Kramer gehuurd van AZ. In dat seizoen kwam hij tot dertig wedstrijden in het rood-geel, waarin hij tweemaal het net wist te vinden. Het doelpunt dat Kramer tijdens de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard (4-3 winst) maakte, kunnen veel Eagles-supporters zich ongetwijfeld nog voor de geest halen. Hij kopte toen de winnende binnen, nadat Go Ahead Eagles eerder in de wedstrijd nog tegen een 1-3 achterstand aan had gekeken.

Thuiskomen
Na dat seizoen werd Kramer door AZ verkocht aan NEC. “Daar heb ik een fijne periode gehad. Na mijn blessure was ik alleen niet altijd zeker meer van een basisplaats. Toch is het een leerzaam seizoen voor mij geweest”, vertelt de 26-jarige verdediger. “Het voelt hier als thuiskomen. Ik heb heel veel zin om terug te keren”, zegt Kramer over zijn rentree in Deventer.