DEVENTER – Op maandag 10 juli ontving de Voedselbank Deventer uit handen van Gerd Vrieling namens de directie van Nefit Bosch een cheque ter waarde van 8000,- euro. Het bedrag is door de medewerkers van Nefit Bosch bijeen gebracht middels een sponsoractie ter gelegenheid van de jaarlijkse landelijke  Fietsnaarjewerkdag op donderdag 6 juli.

Nefit Bosch organiseerde deze dag voor zijn medewerkers al voor de zevende keer. Rond de  200 medewerkers kozen ervoor om met de fiets naar het werk te komen. Medewerkers bepaalden zelf het te sponsoren bedrag op basis van het aantal gereden kilometers. Een van de medewerkers legde maar liefst 148 kilometer af. De directie van Nefit Bosch verdubbelde het door de medewerkers bij elkaar gereden bedrag.

Voedselbank Deventer

De Voedselbank Deventer bestaat sinds 2006 en draait uitsluitend op de steun van sponsors en vrijwilligers. De voedselbank vindt het belangrijk om de mensen, die gebruik maken van deze diensten, op een persoonlijke manier te benaderen en te helpen. Donaties gaan niet alleen naar de voedselpakketten, maar ook naar extraatjes, bijvoorbeeld in de vorm van een kledingbon of een zomerpretpakket. Denk daarbij aan een rugtas met leuke verwennerij voor de kinderen van gezinnen die gebruikmaken van de voedselbank.

Door onder andere hogere energielasten en duurdere boodschappen kunnen er steeds meer mensen niet meer rondkomen. De Voedselbank Deventer heeft de toelatingsnormen verruimd, waardoor steeds meer inwoners van Deventer hulp kunnen krijgen in de vorm van een voedselpakket. Er worden al ruim 345 gezinnen wekelijks ondersteund met een voedselpakket.

Vaker op de fiets

De Fietsnaarjewerkdag wordt jaarlijks georganiseerd. Directeur Gerd Vrieling van Nefit Bosch: “Fietsen naar het werk is gezond, goed voor het milieu en het zorgt ook voor minder files en parkeerproblemen. We hopen dat dit evenement mensen enthousiasmeer vaker op de fiets naar hun werk komen. En ik ben er best trots op dat medewerkers van ons bedrijf dit initiatief hebben gekoppeld aan een sponsoractie. Daarmee hebben we twee goede doelen tegelijkertijd gediend!”