DEVENTER – De bekende Deventenaar Geert Groote leefde in de Hanzetijd. Hij kwam met De Moderne Devotie op voor mensen die niet meeprofiteerden van de welvaart van de Hanze. Geert zette zich af tegen de hoogmoed en hebzucht van de machthebbers en hielp de arme burger met onderdak, voedsel, gezondheidszorg en educatie.

In deze expositie vertellen we over de effecten van maatschappelijke kloven in rijkdom, macht, educatie, gezondheid en gender in de Hanzetijd. Daar zetten we onze tijd tegenover: welke kloven kennen we nu in onze maatschappij? Wat is hun oorsprong? Welke gevolgen hebben de kloven voor onze samenleving?

Een indrukwekkend kunstwerk van Gerhard Lentink plaatst u, als bezoeker, in de kloof tussen twee mensbeelden. Speel daarna het interactieve klovenspel, maak keuzes en ervaar de consequenties.

Nog tot 14 12 2023 | Museum Geert Groote Huis | Deventer | www.geertgrootehuis.nl