COLMSCHATE – Binnenkort is het weer zover; dan organiseert de winkeliersvereniging van winkelcentrum Colmschate weer haar jaarlijkse kleedjesmarkten. Dit jaar worden ze weer gehouden op de oude en vertrouwde momenten: de eerste en laatste dinsdag van de (basis) schoolvakanties. Dit jaar is dat op 25 juli en 29 augustus.

De kleedjesmarkten zijn alleen bedoeld voor kinderen, zodat zij een leuk zakcentje voor de vakantie kunnen bijverdienen.  De kleedjesmarkten zijn van 9.00 – 16.00 uur. Eerder aanwezig zijn en opbouwen is geen probleem.

Inschrijven voor de kleedjesmarkt is niet nodig, er zijn ook geen kosten aan verbonden. Neem een kleed of zeil mee van huis, leg het op de grond, spullen er op en verkopen maar! Bekijk vooraf wel waar je wilt gaan zitten; bij enkele winkels moeten buitenpresentaties of terrassen worden geplaatst.

Om de kleedjesmarkten voor iedereen leuk te houden, zijn er wel een paar regeltjes:

  • Er mogen uitsluitend tweedehands spullen worden verkocht.
  • Alleen kinderen mogen verkopen (uiteraard is volwassen begeleiding wel toegestaan)
  • Om de veiligheid van kinderen te waarborgen is het verboden om met auto’s en/ of aanhangers in het voetgangersgebied te komen.
  • Handelaren worden geweigerd.
  • Overgebleven spullen, lege dozen en afval moet worden meegenomen naar huis. Daar wordt daadwerkelijk op gecontroleerd.