DEVENTER – Lars Wijnhoud is woensdag 19 juli geïnstalleerd als wethouder van de gemeente Deventer. De gemeenteraad stemde tijdens de raadsvergadering in met de voordracht van Wijnhoud namens de fractie van Gemeentebelang Deventer. Burgemeester Ron König installeerde Wijnhoud in zijn nieuwe functie.

Lars Wijnhoud volgt Liesbeth Grijsen op, die sinds vorige week gedeputeerde is voor de provincie Overijssel. Grijsen nam tijdens de raadsvergadering afscheid van de raad.

Portefeuilles
Wijnhoud startte in juni 2022 als raadsopvolger voor Gemeentebelang Deventer. Vanaf 1 september neemt hij de portefeuilles van Liesbeth Grijsen over, onder meer Ruimtelijke Ontwikkeling, Omgevingswet, WMO, wijk- en dorpsgericht werken en Participatie. Tot 1 september is Wijnhoud nog in dienst bij zijn huidige werkgever.

Lars Wijnhoud: ‘Het wethouderschap in onze prachtige gemeente zie ik als een inspirerende en uitdagende opdracht. Ik kijk ernaar uit om samen met raad en college te gaan werken aan de grote opdrachten die er liggen, zoals de verdeling van schaarse ruimte, en de versterking van de kracht van wijken en dorpen. Steeds met oog voor de brede maatschappelijke ontwikkelingen en de belangen van onze inwoners.’

Lars Wijnhoud is 47 en woont in Deventer.