DEVENTER – De Deventer binnenstad is weer een muurschildering rijker. Het ontwerp en het initiatief van deze muurschildering is van Deventenaar Peter Kortleve beter bekend als Shortlife. Zijn ontwerp is een ouderwetse ansichtkaart met de tekst ‘Groeten uit Deventer’.

Alle letters van de mooie Hanzestad bevatten een bijzonder Deventer element, waaronder Etty Hillesum, het Stadhuis, Deventer Op Stelten, de Bergkerk en een Go Ahead Eagles speler. De muurschildering is uitermate geschikt voor een fotomoment en zorgt ervoor dat de bewoners en bezoekers van Deventer hier even stil staan om te laten zien waar ze geweest zijn.

Op vrijdag 14 juli 2023 werd op de muur van Bagels & Beans, aan de Keizerstraat, het kunstwerk onthuld. Deze mural is georganiseerd door Street Art Streets en mogelijk gemaakt door de gemeente Deventer, Stichting Deventer Binnenstadsmanagement (SDBM), De Centrumgarage en Bagels & Beans.

Op zoek naar meer muurschilderingen in Deventer, bezoek dan de website www.streetartstreets.nl.