DEVENTER – Het duurzaamheidscentrum organiseert met de Ulebelt deze zomer een mooi activiteitenprogramma rond het thema Bodem. Dit in het kader van de IJsselbiënnale, die als thema “grondtonen’ heeft: welk effect heeft de ondergrond op ons, ons landschap en wat zijn de uitdagingen waar we in het licht van klimaatverandering nu voor staan? Het Duurzaamheidscentrum gaat in op de vraag: wat kun je zelf doen? Hiervoor heeft het duurzaamheidscentrum in samenwerking met de Ulebelt een tijdelijke expo ingericht.

De Bodemworkshop, met ruimte voor 25 deelnemers, was snel volgeboekt. Het onderwerp sprak veel mensen aan en de waardering van bezoekers was hoog. Vanwege dit succes gaat de workshop Bodem in de herhaling. Op zaterdag 19 augustus van 14.00 – 15.30 uur wordt deze opnieuw gegeven, door Johan Gordinou de Gouberville, bodemkundige en voorlichter van het Duurzaamheidscentrum. Deelnemers nemen een jampotje mee met hun eigen tuingrond. Daarmee worden wat simpele proefjes gedaan en wordt veel gedeeld en uitgewisseld, hoe die bodem gezonder en vruchtbaarder kan worden, met inzet van natuurlijke processen.

De overige activiteiten in het zomerprogramma zijn:

  • Woensdag 16 augustus 19.00 film Bodemboeren met nagesprek met de filmmaker
  • Woensdag 23 augustus 19.00 presentatie voedselcoöperaties
  • Maandag 28 augustus 19.30 lezing en nagesprek Aglaia Bouma, insectenkenner van museum Naturalis
  • Woensdag 6 september 16.00 Op de Ulebelt: compostles door Jeroen Biesterbosch, van compostbrigade Raalte

Behalve de compostles zijn alle activiteiten in het Duurzaamheidscentrum.

Deelname aan alle activiteiten is gratis. Het aantal deelnemers is beperkt, aanmelden is daarom noodzakelijk via de website dcdeventer.nl. De expositie is gratis te bezoeken tijdens de openingstijden van het Duurzaamheidscentrum: woensdag t.e.m. Zaterdag van 11:00 tot 17:00 uur. Het adres is Grote Kerkhof 1, bij het Stadhuis van Deventer.