DEVENTER – De oefenwedstrijd tussen Go Ahead Eagles en AE Kifisia – die voor morgenavond (vrijdag) op het programma stond – is afgelast. Het veld in De Adelaarshorst heeft dusdanig te lijden gehad onder de overvloedige regenval van de afgelopen weken, dat de veiligheid van de spelers niet kan worden gegarandeerd.

“Dit is echt pure overmacht”, zegt algemeen directeur Jan Willem van Dop. “Het is al jaren niet meer voorgekomen dat er zóveel regen is gevallen in de maand juli en de weersverwachting voor de komende dagen is niet veel beter. We hebben de oefenwedstrijd tegen AE Kifisia deze week benaderd alsof het een normale competitiewedstrijd betrof. Daarom is ook besloten om op dinsdagavond zeilen over het volledige veld te trekken om te voorkomen dat er nog meer regen op het veld zou vallen.”

De zeilen bleken echter niet afdoende. “Het veld staat in principe ‘onder water’, de bal rolt nauwelijks en het risico op blessures is groot”, vervolgt Van Dop. “Verder snap ik dat er onder onze supporters een misverstand is ontstaan over het drainagesysteem op basis van eerdere berichtgeving op onze clubkanalen. Ter verduidelijking: het drainagesysteem in De Adelaarshorst wordt in twee verschillende fases aangepakt. Het drainagesysteem van het trainingsveld is deze zomer aangelegd, het drainagesysteem van het hoofdveld volgt in de zomer van 2024. Het nieuwe drainagesysteem onder het hoofdveld kan namelijk niet worden aangelegd in combinatie met de huidige veldverwarming, dus dat moet in één keer worden aangepakt. Wel zijn inmiddels alle voorbereidende werkzaamheden verricht om het drainagesysteem van het trainingsveld komende zomer door te kunnen trekken naar het hoofdveld.”

Go Ahead Eagles – AE Kifisia mét supporters op een andere locatie laten spelen, is helaas geen optie. Van Dop: “Dat zouden we uiteraard heel graag willen, maar is op zo’n korte termijn niet te realiseren gezien de eisen die door de lokale autoriteiten worden gesteld aan het verstrekken van een vergunning voor het spelen van een wedstrijd mét publiek. Alle supporters die een kaart voor Go Ahead Eagles – AE Kifisia hebben gekocht, ontvangen uiteraard hun geld terug. In de loop van vandaag ontvangen zij een e-mail hierover.”

Om supporters alsnog in de gelegenheid te stellen om de nieuwe tenues (met uitzondering van de juniormaten) en nieuwe fanwear van het seizoen 2023/2024 aan te schaffen, zal de Fanstore van Go Ahead Eagles morgen (vrijdag 4 augustus) geopend zijn van 18:00 tot 20:00 uur. Ook het Supportershome opent morgenavond vanaf 19:00 uur de deuren, zodat supporters de mogelijkheid hebben om samen naar de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal te kijken.