DEVENTER – Altijd al verse groenten uit de moestuin willen hebben? Je kan nu iedere werkdag eerlijke groenten bij Bij Tjoonk halen of zelf oogsten. Bij Tjoonk is een leer- en werkbedrijf. Je vindt ons op Landgoed de Bannink tussen Colmschate en Bathmen (Rodijksweg 9a).

Onze deelnemers verzorgen de dieren, onderhouden en oogsten in onze grote moestuin. Zij verwerken producten van het land tot jam en andere lekkernijen.

Onze huidige ‘groentekaart’: Sla, courgette, palmkool, koolrabi, koolraap, rode biet, wortel, uien, sperziebonen, snijbonen, stengelui, aardappelen, rode kool, witte kool, mierikswortel, pruimen, citroenmelisse en munt. De pluktuin heeft nu mooie dahlia’s en allerlei veldbloemen. Je mag je eigen boeket plukken!

Onze winkel biedt veel: Meel van onze eigen akker, vlees van eigen koe en zelfgemaakte vogelhuisjes. De winkel is open van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 16.00 uur. Op deze dagen zijn we zeker tussen 9.00 en 10.00 uur op het land te vinden en kan je zelf oogsten.

Wil je dat je bestelling klaar staat? Dat kan ook! Stuur even een berichtje met wat je wilt hebben aan Bij Tjoonk via 06 23570068