DEVENTER – Het duurzaamheidscentrum organiseert met de Ulebelt deze zomer een mooi activiteitenprogramma rond het thema Bodem. Dit in het kader van de IJsselbiënnale, die als thema “grondtonen’ heeft. Het Duurzaamheidscentrum gaat in op de vraag: wat kun je zelf doen voor een gezonde bodem? Hiervoor heeft het duurzaamheidscentrum in samenwerking met de Ulebelt een tijdelijke expo ingericht.

Donderdag 31 augustus: Film bodemboeren.
De documentaire Bodemboeren won internationale prijzen. De bodem staat centraal, met vijf innovatieve Nederlandse boeren die gingen samenwerken met het bodemleven. De filmmaker, bodemambassadeur Fransjan de Waard, heeft in Nederland de regeneratieve landbouw op de kaart gezet. Donderdag 31 augustus is hij nogmaals aanwezig voor een nagesprek. Reserveer je plek op dcdeventer.nl

Zaterdag 2 september 14:00u Bodemworkshop.
Ook de tweede Bodemworkshop, met ruimte voor 25 deelnemers, was snel volgeboekt. Op zaterdag 2 september wordt deze opnieuw gegeven. Deelnemers nemen een jampotje mee met hun eigen tuingrond. Daarmee worden proefjes gedaan en wordt veel gedeeld en uitgewisseld, hoe die bodem gezonder en vruchtbaarder kan worden, met inzet van natuurlijke processen. Reserveer je plek op dcdeventer.nl

Woensdag 6 september 16.00u Compostles op de Ulebelt.
Jeroen Biesterbos is de oprichter van de Raaltense Compostbrigade, die je op weg helpt om organisch materiaal, uit tuin en keuken, te verwerken tot uitstekend voedsel voor de bodem. Jeroen laat zien, in theorie en praktijk, hoe jij dit ook kunt doen. Let op: deze activiteit vindt plaats op de Ulebelt.

Deelname aan alle activiteiten is gratis. Het aantal plekken is beperkt, aanmelden is daarom noodzakelijk via dcdeventer.nl. Daar vind je ook onze agenda met overige activiteiten. De expositie is gratis te bezoeken tijdens de openingstijden van het Duurzaamheidscentrum: woensdag t.e.m. Zaterdag van 11:00 tot 17:00 uur. Het adres is Grote Kerkhof 1, bij het Stadhuis van Deventer.