DEVENTER – De gemeente laat groot onderzoek doen naar waar de dieren leven. In het voorjaar is het 1e deel van het onderzoek gedaan, in september volgt de 2e ronde. Onderzoekers gaan op pad in de wijken en dorpen om te kijken waar de vleermuizen leven.

Goed volk: onderzoekers in de wijk

Vleermuizen zijn overdag moeilijk te vinden. Zij zijn vaak ‘s nachts op pad. Daarom gaan de onderzoekers ‘s avonds laat en ‘s ochtends heel vroeg op zoek naar de vleermuizen. Naast de camera’s die de onderzoekers meenemen, gebruiken de onderzoekers soms ook een zaklamp om op de gevel te schijnen.

Herkenbaarheid van de onderzoekers

De onderzoekers blijven tijdens het werk op openbaar terrein (trottoir en/of openbare weg) en komen niet op privéterrein. De medewerkers van Ecogroen zijn herkenbaar aan een blauw reflecterend hesje. U kunt de medewerkers die onderzoek doen altijd vragen naar de brief van de gemeente.

Tips of vragen voor de onderzoekers?

Soms ontdekken inwoners zelf vleermuizen of een vogelnest in een holle boom of in de spouw van hun woning. De onderzoekers van Ecogroen horen dat graag. Heeft u vragen, neem dan contact op met de gemeente via telefoonnummer 14 0570.