DEVENTER – In Mimik is op 9 en 10 september een nieuwe film van regisseur Paul van Agten te zien over het Deventer station. De film draait de hele dag en is gratis toegankelijk.

Vele onbekende beelden en nieuwe feiten komen in deze unieke documentaire naar voren. Feiten die voor velen misschien nog onbekend zijn. Wist jij bijvoorbeeld dat de bouw 6 jaar heeft geduurd, wat mede leidde tot een curieus spoorwegongeluk? Begrijpelijk dat niemand meer zin had in een feestje met officiële opening, toen alles in 1920 eindelijk klaar was.

Of neem de lijn vanuit Apeldoorn over de IJssel, tegenwoordig een belangrijke internationale verbinding tussen Amsterdam en Berlijn, maar die kwam in geen enkel plan voor en is slechts te danken aan een lokale spoorwegmaatschappij van Veluwse baronnen én enorm veel inzet van de gemeente Deventer!

De film draait op za 9 en zo 10 september op de volgende tijden: 10:30, 12:00, 13:30, 15:00 & 16:30 uur.