DEVENTER – Op 4 oktober 2023 gaat de Theaterschool weer van start! Dé plek in Deventer waar jongeren hun eerste stappen als acteur of actrice zetten. 

 
Op de Theaterschool geven theaterdocenten na schooltijd wekelijks les aan jongeren vanaf groep 6 van het basisonderwijs tot en met jongvolwassenen t/m 23 jaar. Een seizoen bestaat uit 30 lessen, verdeeld over 3 blokken. De jongeren krijgen elk blok les van een theaterdocent die werkt vanuit een andere discipline. Deelnemers leren onder andere improvisatietheater, tekstbehandeling, bewegingstheater en film. De eerste twee blokken worden afgesloten met een open les waarin de jongeren hun ontwikkeling laten zien. Het laatste blok sluiten we feestelijk af met een presentatie aan publiek. 
 
“Het Theaterschip kan worden gezien als een vrijplaats om dingen te onderzoeken,” aldus theaterdocent Chris de Vries. “Mensen springen hier vol enthousiasme het diepe in en worden er blij van wanneer nieuwe, spannende dingen op hen af komen. Ze nemen zelf initiatief in het maken en onderzoeken en komen met goede ideeën. Iedereen die ik lesgeef, al zijn ze tien of drieëntwintig, heeft zin om met theater als kunstvorm aan de slag te gaan.” 
 
Op zaterdag 23 september organiseert Het Theaterschip een gratis proefles op de Theaterschool voor jongeren van 9 t/m 23 jaar. Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor de proefles via onze website. 

 
Naast de reguliere lessen en presentaties krijgen deelnemers van de Theaterschool ook de mogelijkheid om mee te doen aan meerdere projecten van het Theaterschip. Zo kunnen ze bijvoorbeeld spelen op het Dickens Festijn in Deventer.