DEVENTER – Sinds het Rode Kruis is gestopt met het verlenen van sociale hulp is een aantal toenmalige bestuursleden daarvan een stichting gestart: “Deventer Bijzonder”. Een organisatie die zich met name sterk maakt om (de toenemende aantallen) ouderen die in isolement leven, weer eens een mooie dag te laten beleven.
Zo organiseert en betaalt de stichting sinds 2020 een speciale en exclusieve avond voor ouderen tijdens het zo succesvolle Deventer op Stelten spektakel. Dit jaar juli vond die plaats in de Deventer schouwburg waar 450 Deventer ouderen naar de speciale voorstelling Ovvio werden gebracht van het Spaanse gezelschap Kolektiv Lapso Cirk.

Voorzitter Jan Hattink beschrijft desgevraagd nog eens waarom zo’n activiteit zo belangrijk is: “het begrip “sociaal isolement” zou voor iedereen slechts begrepen moeten worden als een uitdaging om die te doorbreken. Er kan en moet, blijkt telkens weer, nog zoveel te kunnen. “Natuurlijk kan dat alleen maar als er voldoende geld beschikbaar is. Wij organiseren daartoe onder anderen jaarlijks een golftoernooi op de Sallandsche Golfclub, een van de oudste en mooiste banen van Nederland, die we dankzij de welwillende medewerking van het Bestuur van de Golfclub om niet ter beschikking krijgen”. Leden van de club, bedrijven en mensen die ook graag eens op die mooie baan willen spelen en het goede willen steunen kopen kaarten om met een zelf samengesteld team bestaande uit 4 spelers onderling de strijd aan te gaan. Vrijdag 15 september vond dat toernooi dit jaar plaats onder werkelijk optimale omstandigheden.

Door kaartverkoop, loterij en een veiling van door sympathisanten beschikbare prijzen werd een record opbrengt bijeengebracht. De deelnemers konden zelfs een spiksplinternieuwe Volkswagen Taigo winnen. Aan het einde van de avond kon de balans worden opgemaakt en maakte Voorzitter Hattink bekend dat deze mooie dag maar liefst € 20.000 had opgeleverd. Geld dat het ook komend jaar weer mogelijk maakt, honderden ouderen uit hun isolement te halen.