DEVENTER – Dit jaar is het grootser en spectaculairder dan ooit tevoren, want we verwelkomen een internationaal gezelschap van 29 fenomenale acts! Dat is een recordaantal en we zijn verheugd om te melden dat sommige van deze artiesten echte internationale prijswinnaars zijn, met indrukwekkende prestaties op hun naam.

Deze artiesten brengen een stukje van de wereld naar Deventer:

  • Stel je voor: Kalefater, tweemaal Nederlands kampioen, die hun gloednieuwe act “Lost” onthult na hun eerdere triomfen.
  • En laten we Achilles niet vergeten, de act die vorig jaar het WK heeft gewonnen en nu straalt in al zijn glorie.
  • Reis zelfs over de grens en ontmoet Trolletje van Straatpret uit België, die met een andere act het Belgisch Kampioenschap heeft gewonnen en op het WK al eens op de tweede plaats eindigde.

Maar weet je wat het meest verbazingwekkende is? Levende beelden zijn niet alleen maar stille standbeelden! Sommigen vertellen verhalen, terwijl anderen actief interageren met jou, het publiek. Je zult versteld staan van de diversiteit aan uitdrukkingen en emoties die deze kunstwerken tot leven brengen. Deze levende kunstwerken variëren van levendige kleuren tot verbluffende bronzen en marmeren verschijningen. Elk beeld heeft zijn eigen unieke verhaal en uitstraling.

We hebben ook gezorgd voor een perfecte verdeling van locaties en speeltijden, zodat er altijd iets moois te zien en te beleven is in en rondom De Boreel in Deventer.

Het Boreelplein, de houtmarkt en de betoverende binnentuin van de Boreel vormen het decor voor dit onvergetelijke spektakel. De voorstellingen vinden plaats tussen 12.30 uur en 16.30 uur.

Kom langs en dompel jezelf onder in de magische wereld van Levende Standbeelden op De Boreel in Deventer!