DEVENTER – Vorige week was het een bruisende bedoening in Deventer, aan de Middelweg. Talrijke studenten hebben op creatieve wijze geld weten in te zamelen voor het goede doel: het Nationaal Fonds Kinderhulp.

Nagels lakken, haren stylen of vlechten, tijdelijke tatoeages aanbrengen – er waren talloze mogelijkheden! Ook kon je er eten kopen, variërend van muffins en brownies tot suikerspin, salades en hartige lekkernijen, allemaal in overvloed aanwezig. Naast deze kraampjes hebben studenten ook lege flessen ingezameld. Gasten konden verzoeknummers aanvragen voor muziek, en als klap op de vuurpijl was er een rad van avontuur met gesponsorde prijzen om te winnen.

Maar er was nog meer te beleven! Er waren leuke spelletjes om aan deel te nemen, en voor de avontuurlijke geesten stond er zelfs een springkussen. Het belangrijkste was dat elke student en docent zijn of haar steentje bijdroeg. Op deze manier was de saamhorigheid niet alleen zichtbaar, maar ook voelbaar. Door overal een bescheiden bedrag voor te vragen en enkele genereuze giften te ontvangen, resulteerde dit uiteindelijk in een aanzienlijke opbrengst.

Het eindbedrag van die middag bedroeg maar liefst € 3133,50!!! De volgende dag hebben we in aanwezigheid van alle studenten en collega’s die hebben geholpen, een cheque overhandigd aan het Nationaal Fonds Kinderhulp.

We zijn trots op alle docenten en studenten die hebben meegeholpen.