DEVENTER – Buddy to Buddy in Deventer heeft een veelbelovende start gemaakt door nieuwkomers, die noodgedwongen hun land van herkomst hebben moeten verlaten, te verbinden met stadsgenoten. Dit initiatief bevordert vriendschappen, culturele uitwisseling en wederzijds begrip voor verschillende gemeenschappen.

Tijdens het tweede matchingsdiner op 25 september ontmoetten de buddykoppels elkaar voor het eerst in een sfeervolle setting bij De Hervormde Kapel. In totaal zijn er deze ronde 58 deelnemers. Men werd getrakteerd op heerlijke Palestijnse gerechten tijdens een feestelijke avond. Samen zingen en het schrijven van dromen op papieren vliegtuigjes symboliseerden hoop en een vliegende start.

De allereerste match van de avond was tussen de Turkse Sümeyra en de Deventerse Maaike, beiden gepassioneerd over wandelen en lezen, wat meteen een klik creëerde. In totaal zijn 61 koppels gematcht via Buddy to Buddy Deventer, en er is een enthousiast team van vrijwilligers ontstaan die het initiatief ondersteunen.

Charlie van der Hulst, initiatiefnemer en projectleider van Buddy to Buddy Deventer, benadrukt het belang van deze vriendschappen voor een succesvolle integratie in de stad. “Het buddyschap is fris, feestelijk en heeft een warm en verrassend karakter. Verrassend omdat je je er niet helemaal op kunt voorbereiden. We ondernemen veel samen in die vier maanden, je ontmoet nieuwe mensen en er ontstaan hele bijzondere vriendschappen. Deze vriendschappen zijn hard nodig voor een goede integratie.”

Voor deelname en meer informatie, bezoek hun website of volg @buddytobuddydeventer op Instagram of neem contact op via deventer@buddytobuddy.nl.