DEVENTER – Het aftellen is begonnen: zaterdag 7 oktober opent IJsbaan De Scheg. Het nieuwe schaatsseizoen wordt feestelijk afgetrapt met een jubileum en een maand vol activiteiten. In oktober bestaat De Scheg 30 jaar. Een mijlpaal waar het Sport- en Belevingscentrum feestelijk bij stilstaat. Vanwege het jubileum trakteert De Scheg kinderen op gratis toegang, indien zij samen met een volwassene de locatie bezoeken. De volwassene dient (online) een kaartje tegen het reguliere tarief te kopen. Op vertoon van dit kaartje bij de receptie ontvangt de volwassene, tijdens de jubileumweek van 8 t/m 14 oktober 2023, één ticket voor een kind van 3 t/m 12 jaar gratis.

En er staan meer activiteiten gepland. Zo start op maandag 9 oktober de Schaatspromotieweek om de jeugd kennis te laten maken met de schaatssport. In een week tijd trotseren maar liefst 2000 basisscholieren uit Deventer het ijs. Dankzij de introductie van speciale schaatsframes kunnen ook kinderen met een fysieke beperking hier nu aan deelnemen.

Op zaterdag 14 en zondag 15 oktober strijden de rijders van de langebaan tijdens de IJsselcup / Holland Cup 1 voor hun selectie voor het World Cup Kwalificatie Toernooi. Toegang is gratis.

Als ode aan de Hanze organiseert IJsbaan De Scheg dit ‘Hanzejaar’ tijdens de herfstvakantie een Hanze Handelsweek. Van 21 t/m 29 oktober worden bezoekers uitgenodigd om gratis deel te nemen aan het zogenaamde Hanzespel. De winnaar wint een seizoensabonnement 2023-20204 ter waarde van € 224,-. Meer info op www.descheg.nl.