BATHMEN – De politie heeft donderdagavond een bijzondere vondst gedaan in een auto die bij Bathmen over de A1 reed. De bestuurder bleek een koffer met goud bij zich te hebben. De politie doet onderzoek naar de herkomst van het goud.

Omstreeks 23.00 uur zagen agenten van de Landelijke Eenheid, en om precies te zijn van het Flexibel Interventie Team, een auto rijden op de Rijksweg A1. De agenten besloten de bestuurder te controleren en bij deze controle zagen de agenten een flinke koffer in de auto liggen. Op verzoek van de agenten werd de koffer geopend en hierin lag een hoeveelheid goud in baren en gouden sieraden. Al met al met een gewicht van meer dan 20 kg.

De man had de vereiste papieren bij zich en met zijn verklaring kwam de agenten ter plaatse ook niet verder en werd de hoeveelheid in beslag genomen en nader onderzocht. De man mocht zijn weg vervolgen en de politie heeft de zaak in onderzoek.