DEVENTER – Pieter Omtzigt, lijsttrekker van de partij Nieuw Sociaal Contract, deelt in een lezing zijn plannen omtrent bestaanszekerheid. Op 3 november ontvangen MIMIK & De Balie de politicus in de Bergkerk in Deventer. Na zijn lezing worden de plannen kritisch onder de loep genomen door Rob de Geest, Milio van der Kamp en Ingrid Robeyns.

Het thema bestaanszekerheid staat hoog op de agenda in Den Haag. Armoede in Nederland stijgt en dat geldt ook voor werkenden. Hoge inflatie, arbeidskrapte en woningtekort zorgen ervoor dat een grote groep Nederlanders niet meer vanzelfsprekend rondkomt. Wat zijn de plannen van Pieter Omtzigt om deze groep zekerheid te bieden zoals artikel 20 van de grondwet dicteert?

Aan tafel met kritische experts nemen we de plannen van Nieuw Sociaal Contract onder de loep. Rob de Geest, wethouder bestaanszekerheid uit Deventer, Milio van der Kamp, socioloog die zelf opgroeide in armoede en hoogleraar ethiek Ingrid Robeyns over zijn plannen, beloftes en of hij deze kan waarmaken.

Dit programma is een samenwerking tussen De Balie en MIMIK Deventer.

Aanvang 19:30 In de Bergkerk in Deventer.
Bergkerkplein 1, 7411 EN Deventer