DEVENTER – Waar twee weken geleden de junioren van DSC naar dubbel zilver en dubbel goud sprongen, was het zaterdag 28 oktober de beurt aan de jeugd. Een team van 9 meisjes en 2 jongens tussen de 6 en 11 jaar deed mee aan de groepsspringwedstrijden in Markelo, begeleid door Jan Hiemstra en Maaike Albers. De wedstrijd was vooral bedoeld om de kinderen te laten wennen aan wedstrijddruk.

Coach Jan verwachtte niet in de prijzen te vallen. Voor een deel van de groep was het de allereerste gymnastiekwedstrijd, wat het natuurlijk extra spannend maakte. Na een wat onwennig begin op de combinatie trampoline kast met soms een andere sprong dan was afgesproken of wat lichte filevorming, groeiden ze steeds verder in de wedstrijd.

Plankoline kast ging al wat beter en op airtrack lieten de jongens en meisjes heel mooie oefeningen zien. Op het laatste onderdeel, de trampoline, sprongen ze allemaal stuk voor stuk heel netjes en geconcentreerd, écht als een team. De meegekomen fans op de tribune dachten even dat brons hier misschien toch wel mogelijk was. Bij de prijsuitreiking bleek het nog mooier te zijn dan dat: het mixteam van DSC pakte goud! En tot ieders grote verrassing was er zelfs op het onderdeel trampoline kast waar van alles mis leek te gaan een eerste plek. Het kon niet op voor deze jonge gymnasten. Twee gouden bekers!