DEVENTER – Op maandag 20 november staan de drie COC-verenigingen in Overijssel samen stil bij de Internationale Transgender Gedenkdag. In café De Hip (Brink 21 in Deventer) start vanaf 19.00 uur een divers programma en worden de namen voorgelezen van transpersonen die slachtoffer werden van transfobie. Ook is er aandacht voor voorkomen van geweld tegen transgenders. De bijeenkomst eindigt om 21.00 uur en de entree is gratis.

De opening zal worden verricht door een afvaardiging van de gemeente Deventer. Daarna volgen toespraken van Astrid Oosenburg (voorzitter COC Nederland) en een vertegenwoordiger van Transgender Netwerk Nederland. Verder is er een optreden van Noa Valentina en het theaterstuk ‘Leven van een Clownvis‘ van Robin Kasel.

COC Deventer & omstreken is de belangenvereniging voor LHBTI+personen in de regio Stedendriehoek Apeldoorn-Deventer-Zutphen. Meer informatie over deze en andere activiteiten van COC Deventer e.o. is via de website www.cocdeventer.nl te vinden.