DEVENTER – Inwoners met een laag inkomen, kunnen deze winter gebruik maken van gratis toegangskaartjes voor het zwembad, de ijsbaan of de bioscoop.

De winteractie is bestemd voor inwoners met een inkomen tot ongeveer 1.618 euro (mensen die alleen wonen) of 2.311 euro (samenwonenden).  De gratis toegangskaartjes kunnen van 20 november tot en met 6 december worden opgehaald op het stadhuis of bij Rechtop. Daarvoor zijn speciale openingstijden geregeld, die te vinden zijn op www.deventer.nl/winteractie.

Leuk verzetje in de winter

“December is vaak een dure maand. Mensen die minder te besteden hebben, voelen dan extra als zij bijvoorbeeld een leuk verzetje voor henzelf of hun kinderen niet kunnen betalen”, zegt wethouder Rob de Geest (Werk en Inkomen). “Met deze actie kunnen inwoners met een laag inkomen in deze periode toch iets gezelligs en sportiefs doen.”

De Scheg en Mimik

Kaartjes voor het zwemmen en schaatsen (inclusief schaatshuur) zijn geldig bij De Scheg. Met een kaartje voor de film kunnen mensen terecht bij Mimik. Bij elk toegangskaartje hoort ook een gratis consumptie.

Regelingen

Overigens heeft de gemeente Deventer verschillende regelingen voor inwoners die moeite hebben met rondkomen. Zo kunnen inwoners terecht bij spreekuren van Geldfit, voor advies op maat. Bij stichtingen als Rechtop en Leergeld kunnen inwoners terecht voor speciale vouchers voor bijvoorbeeld een sportabonnement of schoolboeken.