DEVENTER – Hoogbegaafd en een middelbare school kiezen. Dat is niet makkelijk. Welk school heeft ervaring met onderpresteren of met jonge versnelde leerlingen?
Wat voor aanvullende onderwijsprogramma’s zijn er? Om ouders en kinderen te helpen organiseert HORDe op donderdagavond 11 januari 2018 een scholenavond.
Tijdens deze avond zijn middelbare scholen uit Deventer, Holten, Zutphen, Apeldoorn en Zwolle aanwezig. Alle scholen vertellen in een korte presentatie over het aanbod voor hoogbegaafde leerlingen. Daarna is er tijd om bij de informatiemarkt met de scholen in gesprek te gaan.
Dit jaar is er een record aantal scholen aanwezig. Uit Deventer komt het Etty Hillesum Lyceum, met de mogelijkheden bij het Ecolyceum, TTO op het Stormink en het Corberic (Vrije School route). De Waerdenborch uit Holten vertelt over het gymnasium en technasium. Vanuit Apeldoorn zijn het Gymnasium en het Veluws College Walterbosch (met het nieuwe Erasmusprogramma) aanwezig. Het Greijdanus uit Zwolle werkt vanuit een christelijke basis aan onderwijs met verrijking. Zutphen is vertegenwoordigd met Het Stedelijk Lyceum (begaafdheidsprofielschool), het Isendoorn en het Baudartius.
Vanuit de middelbare scholen zijn leerkrachten en leerlingen aanwezig die vragen kunnen beantwoorden. Alle ouders en kinderen krijgen aan het begin van de avond een handig overzicht waarmee in een keer het aanbod van alle scholen te vergelijken is.
Op donderdag 11 januari staat vanaf 19 uur de koffie en thee klaar in Vrije School De Kleine Johannes aan de Oosterstraat in Deventer. De presentaties beginnen om 19.30 uur. Vooraf opgeven is niet nodig. In verband met de hoge opkomst in eerdere jaren wordt iedereen verzocht om alleen kinderen mee te nemen die in groep 7 of 8 zitten.