DEVENTER – Het jaar wordt in Deventer afgesloten met het Eindeloos Festival. Theater, muziek, films, kunst en literatuur: er staan ruim 25 culturele activiteiten op het programma in de laatste week van het jaar.


Het festival vindt plaats in Theater Bouwkunde, Filmhuis de Keizer, Deventer Schouwburg, het Kunstenlab, cafés in de binnenstad en andere locaties die aansluiten op het thema. De focus op talent is mede mogelijk dankzij de Stichting Wesselings- van Breemen.

Het programma van 2017 staat in het teken van oud & nieuw: het einde van het jaar en het begin van een nieuw jaar, maar ook nieuw talent en daarmee het begin van een carrière.
Er wordt gewerkt met nieuwe makers en podium geboden aan talent. Daarnaast komt oud en nieuw terug als thema in de voorstellingen en aktiviteiten.

Bij Theater Bouwkunde vindt op zaterdag 30 december onder de noemer ‘Vers & Vuig’ een avondvullend programma plaats, waarbij jonge Deventer muzikanten, kleinkunstenaars, dichters en schrijvers hun zonden, misstappen en foutjes opbiechten. Met optredens van onder andere: Wibo Kosters, Vera Bon, Robin Bleeker en Sam van Middendorp.
Daarnaast staat ‘Uitgelezen Verhalen’ op het programma bij Theater Bouwkunde. Op donderdag 28 december dragen bekende acteurs als Marcel Faber, Daniel Cornelissen en Johanna Hagen literaire verhalen voor, afgewisseld met muziek.

In Filmhuis de Keizer is op vrijdag 29 december een wel heel speciale voorpremière van ‘Billy’, de debuutfilm van Theo Maassen. Na afloop van de film beantwoordt Theo Maassen zelf (!) vragen uit het publiek.
Verder geeft Deventenaar Olaf Westra in het Filmhuis op donderdag 28 december onder de noemer ‘Running the Show’ een inkijkje in het maken van een film en wat daar allemaal bij komt kijken. Daarnaast is er op 29 december het ‘Pyjama-ontbijt’, op 28 december de workshop ‘Wandelen in je eigen Tekening’, op 30 december de ‘Dial Q Filmquiz’ en draait op woensdag 27 december de film ‘Sound of Noise’ met een inleiding van kunstenaar Ole Nieling.

Jonge maker Ole Nieling staat op donderdagavond 28 december in het Kunstenlab met een live performance tussen de kunstwerken van de tentoonstelling ‘Instruments make Play’. Speciaal voor het Eindelos Festival maakt Ole samen met Deventer drummer Vincent Nijhof 2 korte stukken waarin 2 werelden samenkomen: die van de experimentele modulaire muziek en van de meer traditionele akoestische drums.

In de Deventer Schouwburg is op donderdag 28 december een sneakpreview te zien van een theatervoorstelling van de jonge groep ID Theatre Company die voor het eerst in Deventer werkt. De voorstelling gaat over een groep jonge mensen die kans krijgen een volledig nieuwe identiteit voor zichtzelf te creëren. Wordt dit het begin van een nieuwe identiteit, of blijven ze liever wie ze waren?

Ook bij een aantal cafés in de Deventer binnenstad staat oud & nieuw centraal, met onder meer de Oliebollenquiz bij café Persee op 27 december, een Tribute aan de Top2000 bij de Buren van Schimmelpenninck op 28 december en een Eindejaar Proeverij bij de Rode Kater op 30 december.
Daarnaast zijn er smartlappen en muziek op vrijdagavond 29 december bij de 7e Hemel, Vrienden van Vroeger en In den Borrelaer en op donderdagavond 28 december bij het Doedelcafé.

Kortom: eindeloos veel activiteiten om het jaar mee af te sluiten!

Het volledige programma is te vinden op: www.eindeloosfestival.nl<http://www.eindeloosfestival.nl>

Organisatie
Het Eindeloos Festival Deventer wordt georganiseerd door het Evenementenbureau van de VVV Deventer, Theater Bouwkunde, Filmhuis de Keizer, Deventer Schouwburg, het Kunstenlab en de deelnemende cafés.

Bereikbaarheid
Alle locaties van het Eindeloos Festival zijn gelegen in de binnenstad van Deventer of in het Havenkwartier (Kunstenlab) en op loopafstand (1 tot 8 minuten) van het NS- en busstation Deventer. Openbaar vervoer reisinformatie: tel. 0900 92 92 (€ 0,70 p/m). Per auto: volg de parkeerroute rondom het centrum, o.a. naar de Centrumgarage (24 uur per dag, 7 dagen per week open).

Voor meer informatie:
VVV Deventer
Brink 89 (Penninckshuis)
tel. 0570 710 120

Vorig artikelKoopzondag in Schalkhaar op 24 december
Volgend artikelNieuwe woningen in de Vijfhoek