DEVENTER – Filmhuis De Keizer in Deventer heeft in 2017 weer een recordaantal bezoekers getrokken.

Met inmiddels meer dan 56.000 bezoekers en nog een flink aantal voorstellingen te gaan is duidelijk dat het recordaantal bezoekers van 2016 is overtroffen. Maar niet alleen het aantal bezoekers bereikte nieuwe hoogten, ook het aantal voorstellingen (ruim 2000) en het aantal actieve vrijwilligers was nog nooit zo groot. Het jaar 2017 is hiermee het vierde jaar op rij dat het filmhuis aan de Keizerstraat stevige groeicijfers laat zien.

De beste bezochte film in 2017 was Moonlight met meer dan 3000 bezoekers. Verder stonden de volgende films in de top 5: La La Land, de Van Gogh-animatie Loving Vincent, Jackie en Lion.

Ook kan Filmhuis De Keizer terugkijken op drie zeer succesvolle avonden Film op de Brink. De Brink zat, mede dankzij het fraaie zomerweer, drie avonden vol. De bezoekers van dit gratis toegankelijke evenement worden door het filmhuis overigens niet meegeteld in de reguliere bezoekcijfers.

Succesvolle bijzondere filmprogramma’s die onder andere bijdroegen aan de bezoekersaantallen zijn de jaarlijkse filmcursus; filmclub De Première, elke maand een voorpremière voor mensen die lid zijn van deze club; het driedaagse Slow Food Film Festival Deventer, met smakelijke films en ‘lekker, puur en eerlijk’ eten en het kinderfilmfestival Cinekid op Locatie.

In 2018 begint Filmhuis De Keizer weer goed met films als Darkest Hour, Three Billboards Outside Ebbing Missouri, The Post en I Tonya. Allemaal films met Golden Globes-nominaties en films die als kanshebbers worden gezien voor de aankomende Oscars.

Eind 2018 verwacht het filmhuis samen met Theater Bouwkunde te kunnen beginnen met de inrichting van het nieuwe onderkomen aan De IJssel, Viking Film & Theater. Vanaf de opening in voorjaar 2019 verwacht het Filmhuis daar nog  veel meer filmliefhebbers te mogen verwelkomen dan nu in de huidige, krappe accommodatie.