De 19e eeuwse Engelse stad van Charles Dickens komt tot leven!
DEVENTER – Op zaterdag 16 en zondag 17 december komen ruim 950 personages uit de beroemde boeken van deze Engelse schrijver tot leven: van Scrooge tot Oliver Twist, van Mr. Pickwick tot Christmas Carol Singers, van weeskinderen tot dronkaards, van kantoorklerken tot deftige lieden.

Op zaterdag 16 december was het erg druk. 65.000 mensen bezochten het Dickens Festijn. Het historische Bergkwartier wordt omgetoverd tot een 19e eeuwse Engelse stad uit de tijd van Charles Dickens. Duizenden kleine lichtjes, huizenhoge kerstbomen en de prachtig gerestaureerde panden vormen het decor.

Het Dickens Festijn vindt voor de 27e keer plaats en wordt jaarlijks bezocht door ruim 125.000 bezoekers. Het festijn speelt zich af in de Walstraat, Golstraat, Damstraat, Bergkerkplein, Roggestraat, Bergstraat, Kerksteeg, Bergschild en Menstraat.

Let op: toegang tot het Dickens Festijn is alléén mogelijk via de Keizerstraat (t.h.v. de Schouwburg). Bezoekers worden via dranghekken naar de ingang (t.h.v. de Walstraat) geleid. Er dient rekening gehouden te worden met een wachttijd bij de toegang. Deze wachttijd kan oplopen tot 1,5 uur

Vorig artikelDruk bezochte kerstmarkt Schalkhaar
Volgend artikel27e Dickensfestijn groot succes