DEVENTER – Het marathonpeloton van de KPN Marathon Cup schaatste zaterdag 9 december haar 7e race bij De Scheg in Deventer. Ruim 1.000 bezoekers zagen Evert Holwerf voor de derde keer dit seizoen als winnaar tijdens een wedstrijd om de Cup van het ijs stappen.

Crispijn Ariens en Sjoerd den Hertog eindigden in een spannende sprint op plaats twee en drie. Het oranje leiderstenue in de topdivisie heren blijft in het bezit van Crispijn Ariens. Het klassement blijft ongemeen spannend.

 Na een hoogstaande wedstrijd met vele ontsnappingen en tempowisselingen streden uiteindelijk 25 schaatsers om de eerste drie plaatsen. In een prachtige finale pakte Evert Holwerf de overwinning. Holwerf won de spannende sprint van Crispijn Ariens en Sjoerd den Hertog. Ariens blijft leider in het klassement van de KPN Marathoncup. De strijd om de Cup blijft ongemeen spannend, de achtervolgers zitten hem op de hielen. Het verschil tussen de leider en zijn achtervolgers is slecht een paar punten.

Zinderende finale dames

Bij de topdivisie dames werd het een zinderende finale. Nadat het halve peloton de laatste bocht uitkwam volgde een enorm spannende strijd om de eindoverwinning. Met miniem verschil klopte Kelly Schouten Iris van der Stelt en Manon Kamminga in de eindsprint. Het oranje tricot als leidster van het algemeen klassement blijft om de schouders van Van der Stelt.

Beloften

Een fotofinish moest uitsluitsel geven bij de beloften. Uiteindelijk schreef Engbert de Vegt deze bloedstollende race op zijn naam. Na een bijzonder snelle race met diverse ontsnappingen reed hij in de laatste ronden weg van zijn naaste belagers. Op de finishlijn had De Vegt nog slechts enkele centimeters van zijn voorsprong over. Timothy Loubineaud en Leander van der Geest eindigden als tweede respectievelijk derde.

Alle uitslagen

De wedstrijd is georganiseerd door de KNSB. Bekijk alle uitslagen op www.knsb.nl.

Vorig artikelDrie verkoop

punten voor Diepenveense oliebollen

Volgend artikelWel koud maar goed bezochte Kerstmarkt De Oorsprong