DEVENTER – Achttien genomineerden voor de Deventer Sportverkiezing op 2 februari 2018 zijn bekendgemaakt door een deskundige jury.

In totaal zijn er in zeven sportcategorieën prijzen te winnen: Sportman, Sportvrouw, Sporttalent, Sporter met beperking, Sportploeg, Sportstimuleringsprijs en Sportvereniging van het jaar. De jaarlijkse sportverkiezing van de gemeente Deventer vindt wederom plaats in de Deventer Schouwburg.

Genomineerden Sportstimuleringsprijs en Sportploeg

De genomineerden voor de Sportstimuleringsprijs van het jaar 2017 zijn: Over de IJssel Landgoed Marathon Diepenveen, Wandelvierdaagse Deventer en SV Onbeperkt. AV Daventria – damesploeg, Sallandsche Golf Jeugd tot 21 jaar en Deventer Hockeyvereniging Meisjes B1 maken kans om Sportploeg van het jaar te worden.

Genomineerden Sportman en Sportvrouw

Schaatser Thomas Krol, snelwandelaar Rick Liesting en motorrijder Marc Beltman zijn genomineerd in de categorie Sportman van het jaar. De genomineerden voor de Sportvrouw van het jaar zijn: atleten Eefje Boons en Hanneke Oosterwegel en volleybalster Fleur Savelkoel.

Genomineerden Sporttalent, Sporter met een beperking en Sportvereniging

In de categorie Sporttalent van het jaar zijn atleet Lauri Hulleman van AV Daventria 1906, voetballer Milan Beumer van PSV O16 en hockeyster Mette Winter van Deventer Hockey Vereniging genomineerd. De genomineerden voor Sporter(s) met een beperking van het jaar zijn: tafeltennisster Silvia Polstra van TTV Swift, wielrenner en basketballer Davey Hoogelander en Marije Vlaswinkel. Genomineerde sportverenigingen worden half januari bekend gemaakt door de jury.

De jury

Dit jaar bestaat de jury uit Maarten Tip van de NOS, Bonne Posma van Saxion Hogescholen, Ted Bakker van State of Football, Roelof Veld en Dennis Jansen, beiden met een groot netwerk in de Deventer sportwereld. De genomineerden zijn bepaald aan de hand van de criteria voor de Deventer Sportverkiezing. NOS commentator en verslaggever Maarten Tip presenteert de avond.

Iedereen is van harte welkom tijdens de Deventer Sportverkiezing op vrijdag 2 februari 2018. Stemmen op de publieksprijs is mogelijk vanaf half januari 2018. Meer informatie is te vinden op www.deventersportverkiezing.nl en via facebook.com/SportverkiezingDeventer.

Vorig artikelVuurwerkresten wegbrengen in je eigen wijk
Volgend artikelDeventer legt straatverkoop in binnenstad aan banden