SCHALKHAAR – Zondag was het eindelijk zo ver, de dag waar alle kinderen van Schalkhaar naar uit hebben gekeken. Sinterklaas kwam samen met zijn Pieten om 13.30 uur naar Schalkhaar om samen met de kinderen vanaf woonzorgcentrum Park Braband naar de Sporthal Westenberg te lopen. Ondanks de slechte weersvooruitzichten leek het alsof de intocht in het water zou lopen, gelukkig was er tijdens de intocht volop zon en is er geen spatje regen gevallen. De pietenband liep samen met de majorettes voorop, gevolgd door Sinterklaas en de burgemeester in de koets met paard.

Onderweg stonden er veel kinderen met hun ouders en grootouders te wachten en sloten zich aan bij de intocht. Eenmaal aangekomen bij de Sporthal nam Sinterklaas de tijd om de kinderen een hand te geven. Binnen in de Sporthal begon het grote feest. Er was een wedstrijd onder de pieten. Ze lieten zien hoe goed ze konden dirigeren. De kinderen waren de jury en kozen de beste dirigent uit. Nadat de wedstrijd was gewonnen door de Hoofdpiet werd de disco gestart.

Onder leiding van de DJ Piet dansten de kinderen samen met pieten in de zaal op leuke dansmuziek. De meiden van de SVS Jazzdance voerden nog twee dansjes op ter verrassing aan Sinterklaas. Sinterklaas heeft genoten van de gezellige middag met iedereen. Als afsluiter kregen de kinderen nog iets lekkers bij de uitgang. Het was weer een zeer geslaagd Sinterklaasfeest in Schalkhaar.

Vorig artikelKunstcafé op 8 december
Volgend artikelUnieke voetbalavond met Bureau Sport en Bert van Marwijk