DEVENTER – De gemeente lost het tekort aan woonwagenstandplaatsen op en creëert de komende jaren 16 nieuwe woonwagenplekken.

Dat stelt het college voor aan de gemeenteraad. Het college onderzocht de behoefte aan woonwagens en standplaatsen onder de Deventer woonwagenbewoners. De conclusie is dat er te weinig standplaatsen zijn in Deventer.
Er zijn nu 92 bewoonde  woonwagenstandplaatsen, dat zijn er volgens het onderzoek 16 te weinig. De komende jaren komen er daarom 16 plekken bij.

Uitvoeringsplan

2 standplaatsen die nu nog leegstaan, komen weer beschikbaar. 1 van deze standplaatsen is inmiddels toegewezen aan een nieuwe huurder. Komende zomer komt het college met een uitvoeringsplan voor de uitbreiding van het aantal standplaatsen.

Woonkeus Stedendriehoek

De huidige 92 woonwagenstandplaatsen bestaan uit 23 koopstandplaatsen en 69 huurstandplaatsen. Er worden 28 woonwagens verhuurd, de overige wagens zijn eigen woonwagens. Huurwoonwagens en -standplaatsen worden toegewezen via Woonkeus Stedendriehoek. Inwoners die voor een huurwoonwagen of een huurstandplaats in aanmerking willen komen, moeten zich daar inschrijven.

Vorig artikelFile op A1 door kop-staartbotsing bij Deventer
Volgend artikelTOP 2000 pop

quiz bij Cafe Restaurant de Wetering Diepenveen