DIEPENVEEN – Op zondag 21 januari 2018 zal weer de jaarlijkse Midwinterloop van de Diepenveense Sportclub worden georganiseerd. De Midwinterloopcommissie nodigt iedereen die het nieuwe jaar sportief wil beginnen uit voor deelname.

De Midwinterloop is een loopevenement met een recreatief karakter, waar veel sportievelingen hun uiterste best doen een snelle tijd neer te zetten of misschien wel een persoonlijk record te lopen. Voor een aantal deelnemers is het bereiken van de finish al een grote uitdaging, maar niemand hoeft zich te forceren om op tijd binnen te zijn. Velen lopen dan ook groepsgewijs over het parcours om zo samen te genieten van deze sportieve happening.

Deelnemers ontvangen na afloop een leuke attentie. Er zijn vier afstanden uitgezet in de prachtige bossen van landgoed De Hoek en de Kolkbos: 4,5 – 7 – 10 en 15 kilometer. De start is om 13.00 uur en men kan zich vanaf 12.00 uur inschrijven in clubhuis “De Zunnebarg” op het sportcomplex van DSC aan de Schuurmansweg.  In het clubhuis is voldoende kleed- en douchegelegenheid aanwezig en het biedt tevens de gelegenheid om iets te drinken of te eten of om te genieten van een heerlijke kop erwtensoep.

Net zoals in voorgaande jaren vindt voorafgaand aan de Midwinterloop de Kidsrun plaats. De Kidsrun start om 11.00 uur en is bedoeld voor alle kinderen die een basisschool bezoeken (groep 1 t/m 8). Kinderen die willen deelnemen, kunnen zich voor 19 januari aanmelden op contact@middwinterloop-diepenveen.nl of op 21 januari vanaf half 11 in het clubhuis. In tegenstelling tot de deelnemers aan de Midwinterloop blijven de kinderen die meedoen aan de Kidsrun op het terrein van het sportcomplex alwaar zij, afhankelijk van de leeftijd, 300 – 600 of 1200 meter lopen.

Natuurlijk onder aanmoediging van ouders en belangstellenden. Deelname is gratis en alle kinderen ontvangen na afloop iets te drinken en als aandenken voor de prestatie een prachtige medaille. De vele actieve vrijwilligers die ieder jaar met veel enthousiasme hun handen uit de mouwen steken om dit jaarlijkse loopfestijn tot een geweldige happening te maken kunnen natuurlijk altijd wel ondersteuning gebruiken. Voor taken zoals parcoursbouwer, post, verkeersregelaar, tijdwaarnemer, omroeper of gastvrouw zijn zo’n 40 mensen nodig. Geïnteresseerden die het team willen versterken kunnen een mail sturen naar contact@midwinterloop-diepenveen.nl.

De Midwinterloopcommissie van de Diepenveense Sportclub, hoopt op de 3e zondag in januari wanneer de 41e editie van start gaat weer veel deelnemers te mogen begroeten. Meer informatie over zowel Midwinterloop als Kidsrun is te vinden op de website http://www.midwinterloop-diepenveen.nl.

 

Vorig artikelBrink tot Brinkloop: En de winnaar is?
Volgend artikelWie wordt Nu(nu) oliebol 2017