DEVENTER – De Scheg is klaar voor de leukste periode van het jaar. Er worden veel activiteiten georganiseerd zoals Fakkelschaatsen, het Spring & Survival Festival en de Schaatsnacht van Deventer. Natuurlijk kan er ook dagelijks gezwommen en geschaatst worden.

De Scheg staat niet voor niets bekend als de gezelligste ijsbaan van Nederland. Op vrijdagavond 22 december wordt het licht van De Scheg gedimd en verlichten prachtige fakkels de ijsbaan tot een romantisch decor. De kunstijsbaan is sfeervol aangekleed met fakkels en lichtjes, gezellige vuurkorven en verlichte kerstbomen. Voor iedereen is er gluhwein, warme chocolademelk en iets lekkers.

SportStars Spring & Survival Festival

Tijdens het SportStars Spring & Survival Festival kunnen kinderen op 28, 29 en 30 december de hele dag spelen. In drie sporthallen kunnen kinderen op bijna 1.500 m2 klimmen, klauteren, glijden en springen maar ook werken aan balans, lenigheid, behendigheid en leuke beweegspelletjes. Een mooie dagbesteding in de kerstvakantie. SportStars Spring & Survival Festival is op deze dagen van 10.00 tot 18.00 uur. Kinderen t/m 16 jaar betalen € 3,50 entree, voor ouders/begeleiders is de toegang gratis.

Schaatsnacht van Deventer

De Scheg organiseert op zaterdag 13 januari 2018 de 15e Schaatsnacht van Deventer. Bij de schaatsnacht draait het om prestatietochten van 25 (t/m 12 jaar), 50, 100 of 150 kilometer. Om 16.00 uur wordt het startschot gegeven en gaan de fanatieke deelnemers van start. Ook voor de recreatieve schaatsers zijn er tal van activiteiten als ijsspelletjes voor kinderen, discoschaatsen (speciaal voor tieners die vanaf 19.00 uur lekker kunnen swingen op het ritme van de muziek terwijl je over het ijs glijdt) en live muziek in het Visschedijk Schaatscafé. Inschrijfmogelijkheden via de website. Voor recreatief schaatsen geldt het normale entreetarief.

Meerbezoekenkaart met gratis boek

Vanaf 23 december kunnen recreatieve bezoekers van De Scheg een meerbezoekenkaart aanschaffen. De meerbezoekenkaart is één pas voor zowel schaatsen als zwemmen, niet persoonsgebonden en één jaar geldig, ook in de vakantieperiodes. Koop voor 9 februari een meerbezoekenkaart en ontvang hierbij GRATIS het dikke boek Olympische Winterspelen met een winkelwaarde van € 20. In dit boek is er veel aandacht voor o.a. Erben Wennemars, Stefan Groothuis en Jan Smeekens die het schaatsen zijn begonnen op de ijsbaan van De Scheg.

Kijk voor meer informatie over het fakkelschaatsen, het SportStars Spring & Survival Festival, de Schaatsnacht van Deventer en de actie meerbezoekenkaart met GRATIS boek Olympische Winterspelen op www.descheg.nl.

Vorig artikelLichtjeswandeltocht Diepenveen feeëriek
Volgend artikel“Duit voor een dagje uit”