zaterdag, 20 april 2024
Foto: Drtv

Start verkoop panden bibliotheek en Hegius

DEVENTER – De gemeente start de verkoop van het huidige bibliotheekpand aan de Brink en het voormalige Alexander Hegius Gymnasium aan de Nieuwe Markt. Gemeente wil graag dat de nieuwe invulling bijdraagt aan een levendige binnenstad.

Verantwoordelijk wethouder Frits Rorink: “Het gaat om 2 markante locaties in onze historische binnenstad. We willen daar goede plannen die Deventer versterken. De oude bibliotheek ligt pal naast de middeleeuwse Waag op de Brink en het Hegius in de cultuurdriehoek tussen de nieuwe bibliotheek en het nieuwe theater de Viking”.    

Bibliotheek 

Voor het pand van de bibliotheek aan de Brink geldt een vaste verkoopprijs (€ 1.400.000). Het pand wordt verkocht aan de inschrijver met het beste plan. Inwoners worden bij deze keuze betrokken. 

Procedure 

Geïnteresseerden kunnen zich tot 15 maart melden met een plan voor de invulling van het pand. De gemeente selecteert de 3 beste ideeën. Daarbij spelen de bijdrage aan Deventer als boeiende beleefstad, de geschiedenis van de plek en duurzaamheid een belangrijke rol. 

Peiling mening stad 

De 3 beste plannen worden in juni gepresenteerd. De mening van de stad wordt dan gepeild over de geselecteerde plannen. Uiteindelijk beslist de gemeente. De geselecteerde koper gaat in overleg met gemeente over vervolgprocedures en eventuele wijziging van het bestemmingsplan. 

Verkoop Hegius 

Voor de verkoop van het Hegius geldt een vraagprijs van € 1.800.000. Geïnteresseerden kunnen tot 1 maart een bod doen in combinatie met een plan voor een nieuwe invulling. Zowel de prijs als het plan bepalen aan wie het pand verkocht wordt. 

Kijk voor meer informatie op www.deventerverkoopt.nl

Vorig artikelPogingen inbraak bij juwelier
Volgend artikelKerst in Winkelcentrum Boreel
error: Content is beschermd!!!